Μουσική παράσταση
close-01

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Μικρό Θέατρο Αμβρακίας

Μουσική παράσταση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, το Μουσικό Σχολείο Άρτας και ο Δήμος Αρταίων διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο Μικρό Θέατρο Αμβρακίας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών.

Το Σύνολο Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής και Φωνητικό Σύνολο μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, θα ερμηνεύσουν έργα Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από Έλληνες συνθέτες. Στίχοι του Κώστα Κρυστάλλη, του Νίκου Γκάτσου, του Νίκου Καββαδία, της Μαρίας Πολυδούρη και του Οδυσσέα Ελύτη θα συνδυαστούν με τα πεντάγραμμα κορυφαίων μουσικών, του Κώστα Χαριτάτου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, της Μαρίζας Κωχ, του Ηλία Σαρηγιανίδη και του Δημήτρη Λάγιου, οι οποίοι με τις συνθέσεις τους έφεραν την ποίηση στα χείλη ενός μεγάλου κοινού, σφραγίζοντας με αλησμόνητες μελωδίες μία ολόκληρη εποχή.

Θα ήταν μεγάλη χαρά να γιορτάσουμε μαζί αυτή την ξεχωριστή ημέρα απολαμβάνοντας την ομορφιά της ποίησης και της μουσικής για πρώτη φορά στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στο εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης μας, στο οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών ανάδειξης και αποκατάστασης.


Η αφίσα

Μετάβαση στο περιεχόμενο